Wij bieden hulp aan jongeren die graag stoppen met gebruiken. Wij begrijpen jou als geen ander, daarom ben je bij ons gelijkwaardig aan de begeleiders. Zij zijn bijna allemaal ervaringsdeskundig waardoor ze weten wat je doormaakt. We kunnen op die manier deel uitmaken van de oplossing, omdat je van verslaving of gedragsproblemen altijd sámen herstelt.

Met onze benadering en begeleiding leggen we een goede basis om verleidingen te weerstaan en verstandige keuzes te maken. Het is ons streven om je nieuw gedrag aan te leren waarmee je terug kunt keren naar jouw ouders of familie. Wij helpen jou weer op een gezonde manier aan het gezinsleven deel te nemen en als zelfredzaam burger een passende plek te vinden in relaties, werk en de maatschappij.

Bij Jeugd in herstel werken we volgens het 12-stappen Minnesota-model. Je kunt daarom bij ons instromen zodra je een opname achter de rug hebt in een kliniek die werkt volgens hetzelfde model of volgens de 10 Acties van YWCC.

Verblijf in een beschermde woonomgeving

In onze beschermde woonomgeving bereiden we je met de juiste begeleiding voor op een goede terugkeer in de maatschappij. Na jouw begeleiding helpen wij je terug naar huis te gaan.

We begeleiden je in de volgende elf leefgebieden:

  1. Financiën
    Er wordt met jou in kaart gebracht of jouw financiën op orde zijn en of je daar hulp bij nodig hebt. Dit wordt in jouw begeleidingsplan omschreven en hierin krijg je ondersteuning van onze budgetcoach.

  2. Dagbesteding
    Wij hebben een herstelgericht aanbod qua dagbesteding. Hieronder zie je welke verschillende vormen wij daarin hebben.

  3. Huisvesting
    Samen met jou wordt onderzocht hoe het na-traject kan gaan worden. We kijken waar jij uiteindelijk je huisvesting zou kunnen krijgen -zonder of met eventueel ambulante zorg. We onderzoeken wat er mogelijk is en maken samen een keuze. Je moet wel een uitstroomadres opgeven bij binnenkomst. Dit is noodzakelijk mocht het het traject onverhoopt niet worden afgerond. Er wordt een zero tolerance beleid toegepast bij Pih. Dit betekent dat bij misbruik en gebruik van middelen of agressie je ervoor kiest om naar je uitstroomadres te vertrekken.

  4. Huiselijke relaties
    Je woont samen met diverse mensen in een huis, iedereen met een eigen karakter en levenservaring. Hierdoor kun je veel van elkaar leren en wordt er vaak een vriendschap opgebouwd die voor het leven is.

  5. Geestelijke gezondheid
    Er wordt bij Pih praktisch naar jouw geestelijke gezondheid gekeken en hiervoor worden er wekelijks groepen en workshops georganiseerd. Begeleidingsgesprekken worden door jouw persoonlijk begeleider aangeboden. Deze gesprekken worden geregistreerd en de doelen indien nodig aangepast. Herstel staat hier op 1 maar er wordt ook naar de onderliggende problematiek gekeken. Hierin is een open houding de basis van jouw herstel.

  6. Lichamelijk gezondheid
    Indien nodig wordt hiervoor begeleiding gegeven. Mocht het zijn dat wij deze zorg niet in huis hebben, wordt er altijd met een ketenpartij de zorg geboden.

  7. Herstel
    Het 12 stappen Minnesota model wordt hiervoor dagelijks ingezet om zelfredzaamheid te creëren, zodat als je uit zorg bent ook een gezond herstelsysteem hebt opgebouwd.

  8. Activiteiten dagelijks leven
    We ondersteunen je vanaf dag 1 met huishouden, de was en koken, en er wordt waar nodig geholpen zodat je je deze activiteiten als je uitstroomt vaardig hebt gemaakt.

  9. Sociaal netwerk
    Het steunsysteem wordt samen met jou onderzocht en waar mogelijk de relatie versterkt. Hiervoor kan de begeleiding met jouw doelen stellen, om de relatie te herstellen. Alle begeleiders hebben hiervoor een naasten-opleiding gevolgd.

  10. Maatschappelijke participatie 
    Een belangrijk doel is dat je je als mens kunt ontwikkelen in de maatschappij. Er wordt met jou gekeken of er doelen zijn die je, in het jaar dat je bij Pih zorg krijgt, kunt verwezenlijken. We willen graag als je uitstroomt dat je clean bent, werk hebt en een steunsysteem om je heen hebt georganiseerd.

  11. Justitie
    Waar nodig wordt er met jou naar een passende oplossing gekeken, en eventueel een juridisch traject ingezet. Hiervoor hebben wij contact met diverse advocatenkantoren.

 

Aanbod Dagbesteding Beschermd wonen:

  1. Herstelgroepen
  2. Housecall
  3. Koken
  4. Sport
  5. Recreatieve en educatieve uitjes
  6. Spreker 
  7. Community meeting
  8. EHBO
  9. Wat te doen bij brand
  10. Workshop Huisvesting
  11. Workshop Re-integratie
  12. Computer training
  13. Workshop Relapse preventie
  14. Workshop 12 stappen
  15. Workshop Budget
  16. Yoga
  17. Meditatie

Vanuit onze werkwijze stellen we samen met jou concrete doelen. Dat doen we stap voor stap, door dag voor dag te bekijken welke vooruitgang jij kunt boeken op elk van de belangrijke leefgebieden. Dat hoeft niet allemaal in één keer; zodat je gemotiveerd blijft met ieder tussentijds succes dat je behaalt.

Onze beschermde woonomgeving sluit aan op de 12 Stappen Minnesota-behandeling en op de 10 Acties van YWCC. Je krijgt persoonlijke begeleiding, je bezoekt de groepen en je doet mee aan groepsactiviteiten. Wij houden permanent toezicht maar verwachten wel dat je eigen verantwoordelijkheden neemt. Als je dat netjes doet is er een grote kans van slagen. Wij werken samen met alle instellingen en klinieken in Nederland die verslaafden behandelen op basis van dit model.

Je kunt bij ons rekenen op een gezonde en positieve werkomgeving, met personeel dat bestaat uit goed opgeleide ervaringsdeskundigen. Daarmee laten we je graag zien dat een leven in herstel leuk en uitdagend is. Uiteraard zijn we altijd volledig betrouwbaar en transparant in onze dienstverlening. Zowel naar jou, naar de familie, medewerkers, ketenpartners, verwijzers en andere begeleiders. Samen bouwen we op die manier aan jouw succes.

ONZE PARTNERS

SAMEN OP WEG

nuggz

pret in herstel     

       

 

Samenwerkende gemeentes

Den HaagDelft  

     Pijnacker-NootdorpWestland  

WAT ZEGGEN ZE OVER ONS

Recensies

We waarderen elke feedback van onze klanten en publiceren deze met veel plezier online.

 

Jeugd in herstel 

Adres: 
Bordewijklaan 38, 7e etage, 2591XR Den Haag

Tel: 070 - 79 20 096
info@jeugdinherstel.nl

 

KvK nr. 54 06 73 16
BTW nr. NL 8556 92121 B01